Het ensemble

Het ensemble


La Primavera is een barokensemble dat al meer dan vijfentwintig jaar met veel liefde en plezier kwalitatief hoogstaande renaissance- en barokconcerten geeft in binnen- en buitenland.

De naam (Primavera is Spaans/Italiaans en Portugees voor lente) verwijst naar het muzikale voorjaar wat in de late renaissance ontsprong en tot bloei kwam in de barok. Centraal staan programma's die vol passie en vreugde en op een toegankelijke manier aan het publiek worden gebracht.


De kern van dit creatieve en flexibele ensemble bestaat uit het basso continuo - begeleidingsduo Regina Albanez - theorbe/gitaar en Maaike Boekholt - viola da gamba. Zij stellen telkens nieuwe, uitdagende programma's samen en kiezen daarvoor de zangers, instrumentalisten en andere kunstenaars die hier het meest bij passen. Ook nieuwe vormen zoals online begeleidingen (onder de naam PrimaChords) worden ingezet om zoveel mogelijk mensen van muziek te laten genieten. 


Een korte impressie, samengesteld uit perscitaten: Betoverende charme, puur, integer, sensueel, temperamentvol, indrukwekkend, hoog niveau, heel veel passie en spontaan. 


uitgebreide cv downloaden